Dev Intersection 2015 - dag 3

Samen met Mark Rexwinkel en Edwin van Wijk ben ik deze week aanwezig op de Dev Intersection 2015 conferentie in Las Vegas. Via een dagelijkse blog proberen wij jullie op de hoogte te houden van wat we hier zien en horen. Na Edwin en Mark ben ik vandaag aan de beurt.

De derde dag van de conferentie was de eerste dag waarop ‘reguliere’ sessies werden gegeven. Na een goed ontbijt, begon de dag met een keynote van Scott Guthrie. Hij vertelde voornamelijk over de ‘Journey to the Cloud’ en deelde Microsoft’s visie op DevOps met Visual Studio Online, enkele indrukwekkende cijfers over Azure (wat te denken van 777 biljoen storage queries per dag?!) en de manier waarop Microsoft’s Clouddiensten zoals Office 365 in het grote plaatje van de moderne IT-industrie passen.

Na de keynote zijn we elk onze eigen kant uit gegaan. Ik heb sessies gevolgd van Julie Lerman (Domain Driven Design for the Database Driven Mind), welke erg goed wordt samengevat in een drietal blogposts, een sessie van Steven Murawski (Survive and Thrive in a DevOps World) die erop neer kwam dat het invoeren van DevOps voornamelijk een cultuur-shift is waarbij men de ‘fear culture’ en ‘blame game’ moet laten varen. Hij heeft een flink aantal tips op zijn blog staan om met DevOps aan de slag te gaan.

In de middag ben ik verder gegaan met een sessie van Troy Hunt (Securing ASP.NET in an Azure Environment). Nadat ik zijn workshop had gevolgd op maandag, was ik erg benieuwd wat hij over dit onderwerp had te zeggen en ik werd niet teleurgesteld. Alhoewel het in het begin voornamelijk om no-brainers ging zoals het least-privileged-account principe, kwam hij uiteindelijk tot tips omtrent dynamic data masking in Azure SQL databases, stipte hij nog even het belang van application settings en connection strings in de Azure portal aan en dat je eigenlijk altijd two step verification aan moet zetten als je met jouw account een Azure subscription gaat beheren. Dit laatste kun je instellen via accountbeheer.

Al met al was dit weer een geslaagde dag en kijk ik al uit naar morgen!

Share Comments